Ελένη Λινάρδου

Είναι Διευθύντρια Επενδύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΑΥΕΤ και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ.
Διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στον τομέα των Επενδύσεων, έχοντας ενεργοποιηθεί στο χώρο από πολλές και διαφορετικές θέσεις και οπτικές είτε σαν trader/market maker είτε σαν Διαχειρίστρια είτε σαν Επόπτης.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Όμιλο της Εθνικής μέσα από το Δίκτυο της Τράπεζας και το Treasury, με εξειδίκευση στην διαχείριση ομολόγων (sales and trading ) με έμφαση είτε στην διαχείριση του ιδίου χαρτοφυλακίου της Τράπεζας (1983-1995) είτε στην συνέχεια στις πωλήσεις κυρίως σε θεσμικούς πελάτες και σε ασφαλιστικά ταμεία(1996-2000).
Στην συνέχεια εργάστηκε στoν όμιλο της Allianz αναλαμβάνοντας τις πωλήσεις στο Asset Management, ως μέλος του Pan- European Sales Team της Allianz Global Investors (2001-2006).
To ξεκίνημα της νέας Εποπτικής Αρχής των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, την βρίσκει στη νεοσύστατη ΕΠΕΙΑ, με την ευθύνη της Εποπτείας των Επενδύσεων και του Χρηματοοικονομικού & Λογιστικού ελέγχου των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (2007-2010).

Στο όμιλο της Εθνικής επανήλθε το 2011 και μέχρι σήμερα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των επενδύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MSc. στην Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).